1693 – 1727 Detmold: Simon Hendrik Fleury

 9 juli 1693: De doop in Detmold van SIMON HENDRIK FLEURY. Aanwezig bij de doop was de vader Ludowich Fleury, papist en dansmeester. Aannemelijk is dat deze Ludowich Fleury, één en dezelfde persoon is als Louis Fleury uit Frankrijk, gehuwd met Helena Ludovica N(?). Aannemelijk, omdat dit chronologisch klopt, net als Simon’s latere beroep dansmeester en veel van de in de familie voorkomende voornamen van Simon’s nazaten. Aardig te melden is dat de doopgetuige van Simon Hendrik niemand minder is dan Graaf Simon Henrich zur Lippe.

Klik hier voor een overzicht van deze gemeenschappelijke voorvaderen.

9 februari 1727: De huwelijksdatum in Nijmegen van Simon Hendrik Fleury en Anna Elisabeth Strikkers. Simon Hendrik blijkt dan al weduwnaar te zijn. Zij krijgen 10 kinderen, waarvan 6 zonen. Van twee van deze zonen kennen wij de heden ten daagse nakomelingen. Deze zonen zijn:
#2 Frederik Wilhelmus, gedoopt 31-08-1729 te Nijmegen, van wie de Noord-Hollandse familietak afstamt.
#7 Carl Ludovicus, gedoopt 08-02-1741 te Nijmegen, van wie de Gelderse familietak afstamt.

De afstamming van de Utrechtse familietak Florie is een aanname gebaseerd op het volgende.

24 november 1714: De datum waarop ene Simonem Henricum Fleury trouwt met Annam Gertrudem Pesch (haar voornamen zijn verlatijnst) in de kerk Sankt Kolumba Katholisch, Koeln Stadt, Rheinland, Preussen. Opvallend is hier dat de voornamen van de dochters uit het tweede huwelijk van dansmeester Simon Hendrik Fleury (1693) met Anna Elisabeth Strikkers overeenkomen met die van Annam Gertrudem Pesch. De naam Geertruij komt in ieder geval niet van de kant van Anna Elisabeth Strikkers.

Een vermoedelijke zoon van het echtpaar Fleury/Pesch is Lodewijk Hendrik geboren rond 1724 in Heukelum. Deze Lodewijk Hendrik Fleury trouwt met Dirkje Janse (Jansd) Nederhand omstreeks 1749. Hun kinderen, allen gedoopt in Hagestein, zijn: Simon Hendrik Fleury (07-06-1750), Frederick Willem Fleury (29-09-1754), en Geertruij Florie (22-07-1759). Ook hier overeenkomstige voornamen.

De Utrechtse familietak is afkomstig van Simon Hendrik Fleury (1750), de eerste zoon van Lodewijk Hendrik Fleury en Dirkje Janse (Jansd) Nederhand.